در حوزة مخابرات بیسیم فناوریهای مختلفی وجود دارد و در هر فناوری از فركانسهای مختلف و تكنیكهای مدولاسیون مختلفی استفاده میشود. این تكنیكهای مدولاسیون را میتوان به روش زیر دسته بندی كرد:

 - مدولاسیون آنالوگ؛

- مدولاسیون دیجیتال؛

- طیف گسترده.

بحث در مورد شبكه های بی سیم و فناوریهای مورد استفاده در آنها بسیار گسترده است و در این مقال نمیگنجد. در ادامه به بررسی سیستمهای رادیوهای دیجیتال مایكروویو كه بیشتر برای انتقال اطلاعات نقطه به نقطه یا نقطه به چند نقطه به کار میروند، خواهیم پرداخت. نكتهای كه در این میان حائز اهمیت است آزاد بودن باند فركانسی یا نیاز به مجوز برای آن باند فركانسی است. باند فركانسی GHz  2.4و GHz 5.8 باندهای آزاد فركانسی هستند و بدون نیاز به مجوز از سازمان خاصی میتوان اقدام به برقراری لینكهای رادیویی كرد؛ اما سایر باندهای فركانسی برای استفاده نیاز به مجوز از شركت مخابرات دارند.

استفاده از رادیوها در باند GHz  2.4 یا GHz  5 ممكن است در برخی موارد به تداخل الكترومغناطیسی بینجامد و در لینك ارتباطی اختلال ایجاد كند كه این به دلیل كثرت استفاده از این باند فركانسی و عدم نیاز به مجوز است؛ اما تداخل در سایر باندهای فركانسی به دلیل نیاز به اخذ مجوز كمتر است. رادیوهای دیجیتال مایكروویو كه برای انتقال كانالهای E1 یا دیتای Ethernet به کار میروند. از روشهای مدولاسیون مختلفی استفاده میكنند كه بسته به رادیو و شركت سازنده متفاوت است و به عنوان مثال از تكنیكهای مدولاسیون OFDM و DSSS و QAM و PSK در این رادیوها استفاده میشود.