نکات مهم سایبری

 

چگونه می توان قربانی حمله ی DoS یا DDoS نشد؟

اگرچه متأسفانه هیچ راه قطعی برای پیشگیری از حمله ی منع سرویس توزیع شده وجود ندارد، اما با اتخاذ تمهیدات زیر می توان از احتمال این که مهاجمین رایانه ی شما را برای حمله به سایر رایانه ها انتخاب کنند، کاست:

• یک نرم افزار آنتی ویروس بر روی سیستم خود نصب و نگهداری کنید.
•firewall را بر وی سیستم تان نصب و آن را به گونه ای پیکربندی کنید تا تعداد ترافیک ورودی و خروجی از سیستم محدود شود.
• تدابیر امنیتی مناسب را برای توزیع ایمیل تان به کار ببندید. اعمال فیلترهای ایمیل می تواند تا حدی به شما در مدیریت ترافیک ناخواسته کمک کند.

در دام شگردهای مهندسی اجتماعی نیافتید
  •       نرم افزاری را که قصد نصب کردن اش را نداشته اید، نصب نکنید. آنتی ویروس های تقلبی زیادی هستند که با حقه تلاش می کنند شما را وادار به نصب یک بدافزار بر روی سیستم تان بکنند. تنها کاری که باید بکنید این است که َآن را نصب نکنید.
  •       اگر در حال وب گردی هستید، در صورت برخورد با درخواست نصب کدک ویدوئوی جدید، آن را کلیک نکنید چون ممکن است موجب نصب نرم افزار جدید بر روی سیستم تان شود. ویدوئو های جعلی بسیاری هستند که با حقه تلاش می کنند در فضای وب قربانی را وادار به ارتقای نرم افزارش کنند اما در حقیقت با این کار قصد نصب بدافزار بر روی رایانه ی قربانی را دارند.گول این حقه را نخورید.
  •        نرم افزاری را از فایل های ضمیمه ای ایمیل دانلود و یا نصب نکنید. اگر فایلی را در ایمیل دریافت کرده اید اطمینان حاصل کنید که از دسته فایل های قابل اجرا مثل فایل exe. نباشد. فایل های جعلی که از سوی فرصت طلبان و سودجویان به ایمیل شما ارسال می گردند ممکن است موجب آسیب به سیستم رایانه ی تان شوند. خاطر جمع باشید که هیچ بانکی برای شما از طریق ایمیل، نرم افزار آنتی ویروس یا نوار ابزار نمی فرستد. مراقب باشید در دام این گونه کلاه برداری ها نیافتید.

 

مراقب دستگاه های همراه خود باشید

• دستگاه قابل حمل خود را با گذرواژه ی مناسب رمزگذاری کنید.
• مطمئن شوید که از همه ی اطلاعات حساس و مهم دستگاه، بک آپ تهیه کرده اید.
• زمانی که به بلوتوث دستگاه نیاز ندارید آن را غیرفعال کنید.
• اطمینان حاصل کنید که آنتی ویروس و فایر وال دستگاه به روز رسانی شده باشند.
• دستگاه قابل حمل خود را در جای مطمئن نگه دارید.
• اطلاعات شناسایی مثل شماره سریال و اتیکت دستگاه را در صورت امکان ثبت کنید.
• در صورت به سرقت رفتن دستگاه، موضوع را هر چه سریعتر به مراجع ذی صلاح گزارش دهید.

رایانه ی تان را پیش از ترک میز کار قفل کنید
  •          برای محفوظ نگهداشتن رایانه ی خود از دسترسی غیر مجاز، تنها به صرف چند ثانیه زمان نیاز         دارید. هر زمان که خواستید میز کارتان را ترک کنید، حتماً قبل از آن از قفل بودن رایانه تان          مطمئن شوید.
  •         یک screen-saver را که بعد از طی زمان از پیش تعیین شده موجب  قفل رایانه می شود،  بر روی     صفحه ی نمایش نصب کنید.  در این صورت ورود  مجدد به رایانه، نیازمند وارد کردن کلمه ی         عبورخواهد بود.
  •        اگر رایانه ی شما بیش از یک کاربر دارد، حساب های جداگانه ای با کلمه ها ی عبور و login های      منحصر به فرد برای هر یک ایجاد کنید.
  •          از کلمه ی عبور مطمئنی استفاده کنید. یک کلمه ی عبور ایده آل و قابل اعتماد ترکیبی از حروف     بزرگ و کوچک به اضافه ی اعداد  و حداقل یک کارکتر خاص است. هرگز گزینه ای را که به رایانه      امکان به خاطرسپاری کلمات عبور را می دهد فعال نکنید.
مراقب داده های خود در دستگاه های همراه باشید
  •           ابتدا از خود بپرسید، آیا لازم است این داده های حساس را انتقال دهم؟ اگر پاسخ تان به این سوال منفی بود، از کپی کردن اطلاعات تان بپرهیزید.
  •         کلمه ی عبور مطمئنی را انتخاب کنید. کلمه ی عبور مناسب دارای حروف بزرگ و کوچک، اعداد و حداقل یک کاراکتر خاص می باشد.
  •          هرگز از یک کلمه ی عبور برای چند حساب یا دستگاه همراه استفاده نکنید.
  •          دستگاه های قابل حمل را در جای مطمئن نگهدارید. اگر از آنها استفاده نمی کنید، آنها را دور از دسترس و در صورت امکان در کشوها و یا کابینت های قفل شده قرار دهید.
چه کنیم که شهروند موجهی در فضای سایبر باشیم

• از خود رفتارهای نامناسبی مثل قلدری، مزاحمت ، گستاخی و مجرمانه در فضای سایبر نشان ندهیم.
• اقدام نامناسبی را درفضای سایبر انجام ندهیم که از این به بعد به عنوان فردی نا موجه وبی قانون در زندگی روزمره مان شناخته شویم.
• خود را به جای کس دیگری جا نزنیم. صحیح نیست که به نظر آید هر سایت، صفحه و یا پستی که ساخته شده است از سوی شخص دیگری غیر از ماست.
• در صورت دانلود هر نوع فایلی از اینترنت، به قوانین کپی رایت پایبند باشیم.
• از کلمه ی عبور یا هر نوع اطلاعات هویتی که متعلق به ما نیست استفاده نکنیم.

ضدویروس

حتما ضدویروس خود را فعال و بروز نمایید روزانه ده ها ویروس و بدافزار جدید در کمین شما هستند.

Attachment

زمانی که ضمیمه‌های یک نامه (Attachment) را باز می‌کنید و فایل‌هایی را از جانب خانواده و دوستان دانلود می‌کنید یا ایمیل‌های ناشناخته را می‌پذیرید، مراقب باشید

 

رمز عبور

نرم افزار‌های زيادی وجود دارند كه می‌توانند اطلاعات يك فولدر را در عرض چند ثانيه مخفی و دوباره با وارد كردن يك رمز عبور آشكار كنند. اگر اطلاعات حساسی داريد می‌توانيد از اين نرم‌افزار‌ها استفاده كنيد.البته بهتر است نرم‌افزار‌های مختلف را تجربه كنيد. چون برای نرم‌افزار‌های معروف راه‌های شكستن رمز عبور بيشتری وجود دارد.

کنترل

تنظيمات حفاظتی خود را ارزيابی كنيد. بيشتر نرم‌افزار‌ها از قبيل مرورگر‌ها، برنامه‌های چك ايميل و ... كه در اينترنت استفاده می‌شوند همواره تسهيلاتی ارائه می‌دهند كه به شما كمك می‌كند نياز‌های امنيتی خود را مديريت كنيد. فعال كردن برخی قابليت‌های اين نرم‌افزار‌ها باعث راحتی در استفاده از آنها می‌شوند ولی ممكن است آسيب پذيری كامپيوتر شما را افزايش دهند.

محرمانه

هيچگاه در دسكتاپ كامپيوتر خود يك ميانبر به اطلاعات شخصی و محرمانه قرار ندهيد. چون اينكار سبب می‌شود خرابكاران در كوتاه‌ترين زمان ممكن به اهداف خود دست يابند.

حفاظت

هر گاه كامپيوتر خود را برای كاری رها می‌كنيد آن را در حالت Lock قرار دهيد يا در ويندوز آنرا Log off كنيد. حتی اگر كامپيوتر را برای چند دقيقه تنها می‌گذاريد اين زمان براس سرقت اطلاعات شما كافی است.

احتیاط لازم

از یك ويروس‌ياب استفاده كنيد. از وب‌سايتهای غير مطمئن يا email های مشكوك فايلی Download نكنيد. حتی اگر يك ويروس‌ياب داريد خيلی مواظب باشيد زيرا ممكن است با ويروس جديدی مواجه شويد كه نرم‌افزار ضد‌ويروس شما نتواند آن را تشخيص دهد برای يك حفاظت خوب هميشه آنتی‌ويروس خود را up to date به روز نگه داريد.

جلوگیری از سرقت اطلاعات

وقتی از كامپيوتر خود استفاده نمی‌كنيد، اتصال خود با اینترنت را قطع كنيد. كسانيكه از تكنولوژی DSL يا ADSL يا اينترنت سرعت بالا استفاده می‌كنند، معمولاً مدت زيادی كامپيوتر خود را در اين وضعيت قرار می‌دهند، كه ريسك بالايی دارد. چون خرابكاران و ويروس‌ها دائماً شبكه‌ها و اينترنت را برای شناسايی كامپيوتر قربانی اسكن می‌كنند و حال اگر كامپيوتر شما مدام به اينترنت متصل باشد احتمال نفوذ به آن بسيار بيشتر است.

حفاظت از رمز عبور

برای ورود به حساب کاربری و وارد کردن رمز عبور خود حدالامکان از اماکن عمومی مانند کافی نت‌ها استفاده نکنید زیرا ممکن است رمز عبورتان توسط نرم افزارها و یا قطعات سخت افزاری که بر روی کامپیوتر و یا صفحه کلید نصب شده، ذخیره گردد. درصورت استفاده از چنین مکان‌هایی سریعا رمز عبور خود را تعویض نمایید.

عنوان ایمیل ها

به ایمیل‌های ارسالی با عنوان" کنترل پهنای باند اینترنت" که به ظاهر از سوی سرویس‌‌های تامین کننده اینترنت ارسال می‌شود توجه نكنيد.

دانلود نرم افزار های مفید سایبری


منبع :  قرارگاه پدافند سایبری کشور