بخشی از موضوع :

خودرو ارتباطات با تیم تخصصی به عنوان اولین اکیپ به منطقه اعزام می شود و اولین ارزیابی ها را انجام داده و بستر ارتباطی با اتاق بحران ستادی را برقرار می نماید و سپس ارتباطات منطقه ای جهت هماهنگی تیمهای امداد رسان و راه اندازی اتاق بحران منطقه ای در مجاورت خودرو ارتباطات انجام می شود.

در مرحله دوم تیم ارتباطات موظف است ارتباطات دیتا-صوت و تصویر را با دیگرنقاط منطقه برقرار نماید و این امکان را به اتاق بحران ستاد بدهد که بتواند با دیگر مراکز ارتباطات دیتا-صوت و تصویر را برقرار نماید و از طریق این خودرور کلیه مدیران تصمیم گیرنده در اتاق بحران ستادی بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل بحران زده با در اختیار داشتن آمار و اطلاعات لحظه ای تصمیمات اصولی و بی نقص بگیرند و از هرج و مرج و اظهار نظرهای سلیقه ای که در ای مواقع افراد غیر مسئول دخالت می کنند جلوگیری شود و با یک مدیریت یکپارچه بحران را پشت سر بگذاریم.

از جمله دیگر وظایف تیم ارتباطات ،اصلاح سیستم های ارتباطی محل بحران زده است.

شامل اصلاح شبکه بی سیم – کابل مسی-کابل نوری-ماکروویو-تله متری می باشد.

سیستم های ارتباطی خودرو ارتباطات

1-      ارتباط HF

یک دستگاه بی سیم HF با توان 100W و آنتن خودرویی Active و سیستم ATU روی خودرو نصب می گردد.

با توجه به اینکه باند HF برای ارتباطات راه دور مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند نیم کره ای از زمین را پوشش ارتباطی دهد بهترین گزینه برای ارتباطات صوتی سریع می باشد.

از طریق این بستر ارتباطی می توان ارتباطات اتاق بحران ستادی و خودرو مستقر در محل بحران را برقرار نمود،در این میان این مشکل پیش خواهد آمد که در نقاطی که امکان رفتن خودرو ارتباطات وجود ندارد پرسنل امدادی به چه شکل با اتاق بحران ستادی ارتباط برقرار نمایند که برای رفع این مشکل گروه مگاتل اقدام به طراحی و ساخت سیستم رابطHF و UHF نموده اند.

با نصب این سیستم کلیه ارتباطات بی سیم های VHF دستی و خودوریی به بی سیم HF انتقال داده شده و از طریق آن برای اتاق بحران ستادی ارسال می شود و دقیقاً از اتاق بحران به امدادگر به همین صورت انجام می شود و اگر در شرایطی ریپیتر VHF  هم در منطقه فعال شد می توان به همین روش ریپیتر VHF را به بی سیم HF متصل نمود.

2-      ریپیتر VHF

با توجه به اینکه در زمان بحران چندین گروه متعدد با وظایف تخصصی خاص خود در بخشهای مختلف منطقه کار می کنند نیاز به چندین شبکه بی سیم مجزا می باشد که تداخلی از نظر ترافیک کاری با یکدیگر نداشته باشند با در نظر گرفتن این مهم 4 دستگاه ریپیتر VHF روی خودرو ارتباطات پیش بینی شده که گروههای مختلف کاری بدون تداخل و ترافیک شبکه بتوانند با یکدیگر در کل منطقه ارتباط برقرار نمایند.

بعضاً گروه های اعزام شده از استانهای دیگر با خود تجهیزات ارتباطی شامل بی سیم VHF به همراه دارند که برای هماهنگی با دیگر گروهها بی سیم ها آنها توسط پرسنل خودرو ارتباطات پروگرام شده تا بتوانند از سیستم ارتباط یکپارچه منطقه استفاده نمایند.

امکان نصب 12 ریپیتر روی خودور ارتباطات پیش بینی شده است.کلیه این ریپیترها قابل اتصال به سیستم HF و SatLite می باشد.از جمله پیشنهادهایی که برای ارتباط VHF شده است اتصال آن به پورت Ethernet برای انتقال صوت و فرامین بی سیم روی بستر شبکه TCP IP وجود دارد.

3-      سیستم اتصال بی سیم به شبکه های کامپیوتری

فناوریهای جدیدی که بخش R&D گروه مگاتل روی آن به صورت کاملاً تخصصی کار کرده است اتصال بی سیم به پورت Ethernet با پروتکل TCP IP است و کلیه عملیات طراحی و ساخت و تولید آن در این گروه به صورت کاملاً بومی و برای اولین بار انجام شده است.

با استفاده از این سیستم کاربران می توانند ارتباط بی سیم در باندهای UHF-VHF-HF را از طریق بسترهای ارتباطی فیبر نوری internet-inmarset-Vsat و یا هر بستر ارتباط شبکه با پروتکل TCP IP را انتقال دهند.

به عنوان مثال ارتباط بی سیم VHF مستقر در بندر عباس را با در اختیار داشتن یکی از بسترهای ارتباطی و به وسیله این سیستم روی بی سیم نصب شده -UHF-VHF-HFدر تهران انتقال داد و این دو مرکز را بدون محدودیت فرکانس و یا تغییری درتاسیسات منصوبه متصل نمود.

در این بین می توان این نکته را مطرح نمود که با استفاده از این سیستم می توان کلیه بی سیم های یک ارگان را در استانهای مختلف بدون نصب ریپیتر و استفاده از فرکانسهای متعدد برقرار نمود.

4-      ارتباط VSat

با توجه به اینکه برای ارتباط بین اتاق بحران ستادی و منطقه بحران زده صرفاً ارتباط صوتی بی سیم HF تمامی نیازهای مربوطه را مرتفع نمی نماید نیاز به یک بستر ارتباطی دیتا – صوت – تلفن- تصویر می باشد که این مهم فقط به وسیله سیستم های پرتابل ماهواره ای SNG امکان پذیر است که از این طریق کلیه بسترهای ارتباطی شامل VOIP برای انتقال خطوط تلفن ،ویدئو کنفرانس و انتقال اطلاعات (دیتا) از طریق این لینک برقرار می شود.

از جمله پیشینه های انجام شده جهت ارتباطات BTS شبکه موبایل با سوئیچ مرکزی است که از این طریق امکان پذیر خواهد بود.شایان ذکر است که خودرو ارتباطات امکان سرویس دهی موقت به شرکت مخابرات برای برقراری ارتباطات بین شهری را فراهم می نماید.

5-      لینک ماکروویو

برای کنترل و هماهنگی همه جانبه نیاز به ایجاد بسترهای ارتباطی در نقاط مختلف بحران زده و برقراری ارتباط این نقاط با اتاق بحران یکی از نکات حائز اهمیت است.برای رسیدن به این هدف ستهای عملیاتی لینک ماکروویو در گروه مگاتل طراحی و ساخته شده است که بدون نیاز به دکل برق امکان ارسال و دریافت صوت – تصویر – دیتا – تلفن را در نقاط حساس و مورد نیاز به وجود می آورد و می توان این ارتباط Local را از طریق Vsat به اتاق بحران ستادی متصل نمود.

6-      مرکز تلفن بی سیم

یکی از مشکلات در شرایط بحرانی امکان برقراری ارتباط با ترافیک 100% بین گروههای امدادی و همچنین محرمانه بودن ارتباط بین افراد و ارتباطات تلفنی به صورت بی سیم است که با توجه به قطع شدن ارتباطات موبایل نقش بسزایی خواهد داشت.به همین دلیل سیستم مراکز تلفن بی سیم Dect 180 شماره دیجیتال روی خودرو ارتباطات پیش بینی شده است که امکان تلفن – بی سیم - بی سیم واکی تاکی برای ارتباط بین افراد و استفاده از تلفن در نظر گرفته شده است که در دو نوع به صورت Fix و پرتابل می باشد.

7-      تقویت کننده موبایل:

از جمله مشکلاتی که در شرایط حوادث غیر مترقبه به وجود می آید پوشش شبکه موبایل به دلیل از بین رفتن بسترهای ارتباطی و BTS بسیار کم شده و یا قطع می گردد که برای رفع این مشکل ستهای تقویت کننده موبایل outdoor بدون نیاز به برق و دیگر امکانات به صورت پرتابل پیش بینی شده که در نقاط کور شبکه موبایل نصب می گردد تا پوشش شبکه GSM کامل شود.

8-      سیستم انتقال خطوط تلفن VOIP :

با ایجاد لینک ارتباط Vsat بین اتاق بحران و منطقه بحران زده می توان از ماژولهای VOIP استفاده نمود و خطوط تلفن را از اتاق بحران برای خودرو ارتباطات ارسال و سپس از طریق مرکز تلفن بی سیم و لینکهای ماکروویو توزیع نمود.

دیگر کاربری این سیستم برای ایجاد ارتباطات Hot Line جهت تماسهای فوری و اختصاصی بین دو نقطه می باشد.

خودرو ارتباطات در شرایط بحران

 

این خودرو در شرایط بحرانها بعنوان تیم اول بررسی خسارتها و برقراری ارتباطات محلی و راه دور برای انتقال صوت – تصویر و دیتا مورد استفاده قرار می گیرد.

 

تجهیزات داخل خودرو

1- کابینت باطری (شامل باطری سیلد اسید 110 AH 3 دستگاه )

2- اینورتور 220V به 12V       1000W

3- مدار کنترل شارژر پنل خورشیدی 700W

4- پنل خورشیدی 700W به همراه براکت نصب

5- باکس برق DC      12V-24V

6- باکس برق   AC     220V

7- بی سیم موتورولا منصوبه به خودرو GM339

8- ریپیتر موتورولا CDR700 با بی سیم GM339

9- بی سیم HF  به همراه آنتن خودرویی ACTIV به همراه ATU و GPS

10- اینترفیس HF به VHF

11- اینترفیس  VHF به Ether net

12- سوئیچ 10-100Mbps

13- رادیو طیف گسترده باند 600mw-5.8GHZ- با مودولاسیون 162Mbps-OFDM

به همراه آنتن Brod Band    28dbi   Felat panel

14- مودم ماهواره ای پرتابل به همراه دیش موتورایز

15- ریپیتر CDR700    UHF با بی سیم GM339

16- Fxo-Fxs    24port     VOIP به ارتباطات محلی

17- 24port      Fxs     VOIP برای ارتباطات راه دور

18- IP65     Car PC 4 دستگاه

19- نقشه GIS مناطق تحت پوشش معین مربوطه

20- دکل مهاری پنوماتیک 16 متری

21- موتور جهت تنظیم آنتن رادیو طیف گسترده

22- آنتن ویپ هایگین 7.8dbi   فایبرگلاس VHF

23- آنتن ویپ هایگین 6db فایبرگلاس UHF

24- آنتن خودرویی 3db     VHF

25- براکت نصب آنتن هایگین

26- دوربین 22xzoom   IPcamera اپتیکال 520TVL (صدا و تصویر) D/N

27- میکروفون یغه ای و رومیزی

28- موتور برق با توجه به توان مصرفی تجهیزات

29- GPS   Map به همراه نقشه کلیه راههای ایران

30- F.O-Ether net          Madia convertor

31-Ether net             Madia convert -

32- مرکز تلفن بی سیم Dect     180 شماره به همراه کلیه متعلقات

33- شارژر 6 تایی موتورولا 3 دستگاه

34- ریپیتر موبایل outdoor با توان خروجی بالا

35- آنتن یاگی موبایل Dual Band   1 دستگاه

36- آنتن موبایل  Sector 3 دستگاه

Dual Band

37- صندلی گردان 2 دستگاه

38- کابل رابط Fix اتصال برق 220V

39- کمپرسور باد جهت سرویس تجهیزات و اتصال به دکل برای بالا بردن آن

40- باکس گراند و کابل مسی روکش دار به همراه میله ارت برای اتصال خودرو و تجهیزات به گراند

41- رک و لدر و استراکچر آلومینیومی جهت fix نمودن تجهیزات

42- داکت پلی اتیلن به همراه باکسهای کف پوش جهت انتقال کابل و ایجاد ایستگاههای ارتباطی

43- نقشه GIS تاسیسات شهری معینهای مربوط به هر خودرو

44- نقشه Bakbon GIS   فیبر نوری مخابرات و وزارت نیرو

45- ست کامل تجهیزات فیوژن و مفصل بندی کابل فیبر نوری

46- ست کامل تجهیزات مفصل بندی کابل مسی

47- Madia convertor                Ethernet   به   RS 485-232-422

48- ست کامل outdoor  شامل 1- رادیو طیف گسترده باند 162Mbps   5.8GHZ

2-  VOIP   4port

3- دوربین مداربسته  22xzoom   Speed Dome D/N

4- مرکز تلفن بی سیم Dect    90 به 4

5- پنل خورشیدی با مدار کنترل شارژر 600W

6- باطری سیلد اسید 110AH

7- ریپیتر موبایل به همراه آنتن های مربوطه

تجهیزات فوق جهت نصب در نقاط خاص و برقراری ارتباط آن با خودرو ارتباطات

49- کابل فیبرنوری خاکی S.M   24 COR     200 متر

50- OCDF                        2 دستگاه

51- مفصل   F.O   UC            3 دستگاه

52- مفصل حرارتی کابل مسی       10 عدد

53- کابل مسی خاکی 50 زوجی       200 متر

54- ترمینال MDF    100 زوجی      2 دستگاه

55- ست کامل موبایل ثریا          2 دستگاه

56-  DLC ماهواره ای                1 دستگاه

57- اینمارست                        1 دستگاه