نسل اول موبایل

1G به نسل اول فناوری بیسیم تلفن همراه ( موبایل ) میگویند. این نوع شبکه از نوع  آنالوگ ( یک استاندارد مخابراتی ) است که در دهه 1980 معرفی شد و توسط شرکت های نیپون و هینسگل توسعه یافت. این شبکه بیشتر ارتباطات تلفنی دهه 80 را پوشش میداد  تا اینکه توسط نسل جدید 2G( مخابرات دیجیتال ) جایگزین شد.

تفاوت اصلی این دو نسل تلفن همراه در این است که انتقال صدا از شبکه های 1G آنالوگ بود ، در حالی که شبکه های 2G کاملاً دیجیتال میباشند.

اگر چه هر دو سیستم از سیگنال های دیجیتال برای اتصال به برج های رادیویی (WLH)  و دیگر سیستم های تلفنی استفاده میکنند ،ولی  صدا های ارتباطی خروجی در شبکه 2G  در طول یک تماس به سیگنال های دیجیتال کد گذاری میشود ، ولی نسل 1G فقط مدوله به فرکانس بالاتر، (معمولا 150 مگاهرتز) است . مزیت فناوری دیجیتال نسبت به فناوری آنالوگ سبب گردید که شبکه های 2G سرانجام جای نسل اول ارتباطات موبایل را در دنیا گرفتند.

هر زمان که صحبت می کنیم موج صوتی ایجاد می شود که نوعی سیگنال آنالوگ است.

تاریخچه

اولین شبکه سلولی خودکار تجاری (نسل 1G) در کشور  ژاپن توسط شرکت نیپون تلگراف و تلفن(NTT) در سال 1979 راه اندازی شد ، در ابتدا در کلان شهر توکیو بهره برداری گردید و  در عرض پنج سال ، شبکه NTT  به صورت کامل در تمام ژاپن گسترش یافت تا کل جمعیت ژاپن را پوشش دهد و به عنوان اولین شبکه 1G در سراسر کشور تبدیل شد.

در سال 1981 ، سیستم NMT همزمان در دانمارک ، فنلاند ، نروژ و سوئد راه اندازی شد. NMT اولین شبکه تلفن همراه بود که از رومینگ  بین المللی برخوردار بود . در سال 1983، اولین شبکه 1G در ایالات متحده آمریکا در شیکاگو بود راه اندازی شد و  AMERITECH با استفاده از مدل Motorola DynaTAC تلفن همراه خود را تولید نمود. سپس چندین کشور از اوایل تا اواسط دهه 1980 از جمله انگلیس ، مکزیک و کانادا به گسترش شبکه ارتباط تلفن همراه نسل یک پرداختند .

از سال 2020 ، یک سرویس محدود NMT در روسیه راه اندازی شد تا در سیبری  خدمت رسانی نماید ؛به عنوان دیگر یک شبکه تلفن همراه 1G  همچنان در حال کار است.

 تعریف کلی

1G شامل دستگاه هایی با فن آوری آنالوگ کار میکنند و در ارتباطات رادیویی در باند فرکانسی خاص استفاده می شود FDMA - F requency D ivision M ultiple Access). این شبکه برخلاف 0G  میتواند یک مکالمه دو طرفه کامل را انجام دهد به این معنی که هر دو نفر می توانند همزمان صحبت کنند و گوش دهند (نسل صفر ارتباطات سیار تنها یک نفر قادر به صحبت و باقی افراد قادر به تنها شنیدن صدای مخابره شده بودند و جهت ارتباط یک باند فرکانسی کاملا اشغال میگردد).در نسل اول دستگاه های استفاده شده برای اولین بار میتوانستند به صورت مستقیم شماره گیری نمایند ( هر شماره یک ID است که به عنوان شماره موبایل میشناسیم) از این رو دیگر برای اتصال به دیگران به کمک اپراتور نیاز نبود.از مزایای نسل اول  این بود که سیستم ارتباطی قادر به کنترل صورتحساب ، رومینگ و قابلیت تنظیم تماس بود. کمپانی هایی مانند نوکیا ، موتورولا در دهه 1970 چنین دستگاه هایی را ساختند اما برای اولین بار در حدود سال 1981 مورد استفاده تجاری قرار گرفت.از دیگر قالیت های کلیدی نسل اول ؛ پیام رسانی متنی(اس ام اس) نیز در این نسل با برخی از دستگاه های پیچیده امکان پذیر بود(جهت تبادل پیام متنی از ماژول های FSK استفاده میشد). از آنجا که کل فناوری مبتنی بر ورود سیستم نویز آنالوگ به سیگنال در هنگام برقراری ارتباط بود ، برای مصرف کنندگان خطرات مختلفی همچون سرطان و مشکلات اعصاب و روان را در پی داشت . در روزهای فعلی دیگر از سیستم و دستگاه های این نسل استفاده نمی شود

1G فقط پس از رو نمایی و استفاده ازنسل دوم (2G) نام گذاری گردید. نسل اول یک شبکه تلفن همراه با ماهیتی آنالوگ است که دقیقاً میتواند تماس صوتی بر بستر رادیو فراهم نماید. از جمله موارد مهمی که در 1G مطرح می شود ، کیفیت صدای ضعیف و عدم امنیت در طول مکالمات است.

 

 

در دوره های مخابراتی آدپارس شرکت کنید و یک متخصص مخابراتی شوید

امروز برای مصاحبه اقدام کنید
ثبت نام

  تماس تلفنی  .پشیبانی واتس آپ  پتلاس

 
 

 

 

تابلوی اعلانات

  استعلام اصالت مدرک آموزشی

 ثبت نام کار آموزی سال 1400

ثبت نام رایگان دوره طراحی شبکه رادیویی

درباره ما

شرکت آ د پارس

 واحد آموزش مخابرات و بیسیم آدپارس  در سال 1384 تاسـ ...

مشاوره :021916903284

02191690328  adupars@

 

اطلاع رسانی

توجه

شرکت کننده گرامی! ضمن پوزش به دلیل اختلال در زمان ثبت نام های دوره های سال 1403 ؛ظرفیت ثبت نام ها تکمیل گردید .

سامانه آموزش از راه دور و سیستم طراحی شبکه رادیویی ایرانی آدپارس در مهر ماه در اختیار عموم قرار میگیرد .