تکرار کننده های اینترنتی یا پروتکل رادیو بر روی IP :

تکرار کننده های رادیویی در شبکه های ارتباطی بیسیم همانطور که از نامشان پیداست، ابزار هایی هستند که به نوعی با تکرار و یا انعکاس و رله پیامهای ارتباطی، این پیام ها را تا فواصل دورتر از معمول ارسال می کنند و به کمک این تجهیزات، سطح پوشش شبکه تا میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند.

اینگونه تجهیزات معمولا در شبکه هایی که برد متداول رادیوهای دستی و خودرویی قادر به پوشش دادن بی واسطه همه اجزا و مناطق شبکه نیست به کار گرفته می شوند که در چنین حالتی ارتباطات درون شبکه ای ممکن است به دو حالت برقرار شوند. برای مثال در حالت اول در صورتیکه یک رادیو خودرویی بخواهد مستقیما با یک رادیو دستی در محدوده ای که تحت پوشش عادی (در فاصله کوتاه) شبکه قرار گرفته است ارتباط برقرار سازد، رادیو خودرویی می تواند بدون استفاده از تکرار کننده پیام خود را مستقیما به مقصد برساند. اما اگر رادیو دستی مورد نظر خارج از برد رادیویی عادی اما در محدوده پوشش تکرار کننده شبکه قرار گرفته باشد، رادیوی خودرویی تنها قادر است تا با کمک واسطه قرار دادن تکرار کننده با مقصد مورد نظر ارتباط بر قرار نماید، چرا که در حالت دوم، توان خروجی رادیوهای شبکه به طور مستقل پاسخگوی نیاز ارتباطی در فاصله زیاد میان دو رادیوی مورد نظر نخواهد بود.

تکرار کننده های اولیه و قدیمی به شکلی ساده پس از دریافت پیام بر روی یک فرکانس، آن را ضبط می نمودند و پس از چند ثانیه همزمان با پخش پیام، آن را بر روی همان فرکانس دریافتی و یا فرکانس دیگری با توانی بالاتر پخش و ارسال می کردند.

اما چنین تکرار کننده هایی به علت اینکه می بایست تا زمان دریافت کامل و اتمام ظبط پیام، ارسال آن را به تعویق می انداختند، از سرعت ارتباطات تا حد زیادی جلوگیری می نمودند. بر این اساس نسل بعدی تکرار کننده های معمولی را تکرار کننده هایی تشکیل می دادند که به صورت همزمان هنگام دریافت پیام، آن را بر روی فرکانس دیگری ارسال می کردند و ارتباط را بدون وقفه بر قرار می ساختند.

این تجهیزات سالهاست که به صورت رایج توسط اکثر شبکه های بزرگ و پیچیده رادیویی به کار گرفته می شوند اما تا اینجا چنان چه بر می آید به نظر می رسد که خود تکرار کننده ها نیز هرقدر هم که از توان خروجی بالا برخوردار باشند باز هم توانایی پوشش محدوده خاصی را دارا می باشند. اما نسل جدید تکرار کننده های رادیویی که سیستمی بر گرفته از پرتکل صوت بر روی اینترنت هستند، چندی است که نظر شرکت های بزرگ تولید کننده تجهیزات رادیویی را به خود جلب نموده اند به طوریکه شرکت هایی همچون آیکوم، میدلند رادیو، و یائسو هر کدام تکمیل و تولید چنین سیستم هایی و جالب آنکه هر یک با نامی مختص به خود ، جهت شبکه های تجاری و حرفه ای در دستور کار خود قرار داده اند و نمونه هایی را تولید و عرضه کرداه اند.

نمایی از یک سامانه رادیو بر روی اینترنت ROIP

 سیستم های انتقال رادیو بر روی اینترنت همانگونه که ذکر شد برگرفته و یا بخشی از پروتکل صدا بر روی اینترنت است که هم اکنون در سراسر دنیا کاربرد میلیونی پیدا نموده است. اما آنچه که توجه سازنده گان تجهیزات ارتباطی را به سوی این گونه سیستم ها جلب نموده برد زیاد و قابلیت انتقال مکالمات رادیویی تا فواصلی جهانی و حتی بین قاره ای را شامل می شود که این موضوع از جهت کاربران رادیو آماتوری اهمیت بیشتری خواهد داشت.

در ادامه با بررسی چند سیستم ساخته شده توسط شرکت های رادیویی ، به عنوان نمونه قابلیت های مختلف آنها را بررسی خواهیم کرد.

شرکت ICOM که نام سیستم تولیدی خود را مجموعه D-Star معرفی نموده است، اظهار داشته که این سیستم با به کار گیری تجهیزات دیجیتالی، قابلیت تبادل دیتا را نیز علاوه بر صوت و مکالمات رادیویی به همراه می آورد.

این سیستم قابلیت برقراری ارتباط به صورت جهانی را بواسطه شبکه های رایانه ای و اینترنت دارا بوده و علاوه بر امکان مکالمات صوتی و رادیویی میان دیگر تجهیزات دیجیتالی همچون لب تاپ ها و دوربین های دیجیتالی و کامپیوترهای جیبی نیز ارتباط برقرار می سازد.

از دیگر قابلیت های این سیستم علاوه بر موارد یاد شده، استفاده در شبکه های اطلاع رسانی همچون کیوسک های اطلاع رسانی شهری، قابلیت ارسال مختصات جغرافیایی کاربران رادیویی به مرکز کنترل که این اطلاعات بوسیله گیرنده های GPS دریافت و به رادیو منتقل و ازآنجا به مرکز ارسال می شوند.

یکی دیگر از شرکت هایی که در این زمینه فعالیت دارد، شرکت Midland است. این شرکت که نام محصول خود را E-Tech نهاده است مجموعه کاملی را در قالب یک پردازنده مرکزی و تکرار کننده رادیویی یه صورت پک عرضه نموده است.

سیستم های ROIP امروزه کاربرد گسترده ای دارند

 

 

 

اجزا مختلف تشکیل دهنده مجموعه Midland عبارتند از:

  • نرم افزار کنترل آی پی ثابت
  • سیستم سخت افزاری کنترل کننده مرکزی به همراه رک نگهدارنده، کارت صدا، رابط های اتصال و دوطرفه کننده
  • تجهیزات رادیویی فرستنده – گیرنده سری تایتان خودرویی و یا دیگر تجهیزات ثابت و سیار میدلند
  • نرم افزار کنترل از راه دور آی پی میدلند
  • کارت صدای تمام دوطرفه
  • حداقل سیتم کنترل رایانه ای مورد نیاز شامل: سیستم عامل ویندوز 95 به بالا، پردازنده مرکزی حداقل 500 مگاهرتزی و 128 مگابایت رم
  • میکروفون و بلندگو و یا هدست
  • شبکه رایانه ای محلی و یا گسترده با قابلیت سازگاری با سیستم وویپ یا پروتکل صوت بر روی اینترنت

اما در این میان شرکت های کوچک تری نیز اقدام به ورود به این عرصه نموده و با تولید تجهیزات سخت افزاری و نرم افزارهای مخصوص سعی در جذب و جلب نظر مشتریان حوزه های غیر حرفه ای دارند. برای نمونه شرکتی به نام دینگو تل که فعالیت اصلی آن در زمینه طراحی نرم افزارهای ارتباطی وصوت بر روی شبکه اینترنت است با تولید نرم افزاری مخصوص به همراه یک قطعه کوچک سخت افزاری، توانسته است امکان رادیو بر روی اینترنت را به ساده ترین شکل ممکن برای کاربران خانگی و غیر حرفه ای فراهم آورد.

این مجموعه که با نام توو وی یا دوطرفه عرضه شده است بنا به گفته خود شرکت ساده ترین روش ممکن برای به کارگیری شبکه اینترنت به عنوان یک پل ارتباطی جهت انتقال مکالمات رادیویی تا فواصل دور را ارائه می دهد. این سیستم از دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری تشکیل می شود. قسمت سخت افزاری آن درست همانند یک حافظه فلش کوچک به درگاه یو اس بی رایانه متصل می شود و از سویی دیگر نیز به کمک یک کابل رابط که یک طرف آن به قطعه مذکور و طرف دیگر به محل خروجی و ورودی (هد ست) رادیو متصل می شود، با رادیو دوطرفه ارتباط بر قرار می سازد.

بخش نرم افزاری سیستم نیز همانند برنامه های پیام رسان اینترنتی (یاهو مسنجر و غیره) است و دارای یک لیست از نام های کاربری مورد تماس است که ارتباط با هر یک از آنها را به سهولت امکان پذیر می سازد و کاربر به راحتی قادر است افراد دیگر را به لیست تمای خود افزوده و یا از آن حذف نماید.

جهت استفاده از این سیستم به موارد زیر نیاز است:

حد اقل یک جفت رادیو دوطرفه در هر طرف ارتباطی زیرا حداقل یکی از رادیو ها باید یه رایانه متصل باشد و دیگری می تواند در محدوده برد رادیویی به صورت سیار توسط کاربر مورد استفاه قرار گیرد. بنابراین اگر تعداد کاربران در هر طرف بخواهد بیش از یک نفر باشد تعداد رادیو های مورد نیاز همواره باید یکی بیشتر از تعداد کاربران باشد.

حداقل سیستم کامپیوتر مورد نیاز این مجموعه به این قرار است: سیستم عامل ویندوز (98SE / Me / 2000 / XP) به همراه پردازنده حداقل 400 مگاهرتزی 256 مگابایت رم، درگاه یو اس بی، 100 مگابایت فضای خالی بر روی هارد دیسک رایانه جهت نصب برنامه و یک اتصال اینترنتی

بخش نرم افزاری سیستم نیز همانند برنامه های پیام رسان اینترنتی (یاهو مسنجر و غیره) است و دارای یک لیست از نام های کاربری مورد تماس است که ارتباط با هر یک از آنها را به سهولت امکان پذیر می سازد و کاربر به راحتی قادر است افراد دیگر را به لیست تمای خود افزوده و یا از آن حذف نماید.

لوازمی که به همراه این مجموعه به خریداران عرضه می شود شامل موارد زیر است:

  •  یک کارت صدای دینگو تل مجهز به رابط یو اس بی
  • یک کابل رابط میان قطعه سخت افزاری و رادیو دوطرفه
  • و یک دفترچه راهنما

 

 

 

 

 

در دوره های مخابراتی آدپارس شرکت کنید و یک متخصص مخابراتی شوید

امروز برای مصاحبه اقدام کنید
ثبت نام

  تماس تلفنی  .پشیبانی واتس آپ  پتلاس

 
 

 

 
 

تابلوی اعلانات

  استعلام اصالت مدرک آموزشی

 ثبت نام کار آموزی سال 1400

ثبت نام رایگان دوره طراحی شبکه رادیویی

درباره ما

شرکت آ د پارس

 واحد آموزش مخابرات و بیسیم آدپارس  در سال 1384 تاسـ ...

مشاوره :021916903284

02191690328  adupars@

 

اطلاع رسانی

توجه

شرکت کننده گرامی! ضمن پوزش به دلیل اختلال در زمان ثبت نام های دوره های سال 1403 ؛ظرفیت ثبت نام ها تکمیل گردید .

سامانه آموزش از راه دور و سیستم طراحی شبکه رادیویی ایرانی آدپارس در مهر ماه در اختیار عموم قرار میگیرد .