شنود مکالمات بی سیم با رادیو


 

مطالعه کننده محترم ؛ این یک مطلب آموزشی میباشد و جهت جلو گیری از سوء استفاده خلاصه نویسی شده

شنود مکالمات بی سیم مکالمات بی سیم دولتی و خصوصی بصورت امواج رادیویی در فرکانس های مختلف کوتاه یعنی RF انجام می شود. فرکانسRF از طریق موج کوتاهFM (موجود در رادیو) قابل دسترسی است. برای عدم تداخل امواج RF با امواج FM و جلوگیری از شنود آنها توسط شنوندگان معمولی رادیو، معمولا این امواج را خارج از دامنه گیرایی رادیو ( یعنی بالای ١۰۸ مگاهرتز یا زیر۸۸ مگاهرتز)تعریف و تنظیم می کنند. همچنین برای مکالمات محرمانه، معمولا امواج رمزنگاری می شوند تا اگر هم در طول مسیر سرقت و شنود شدند، بی معنی باشند و مکالمات لو نروند. که البته با تجهیزات ویژه ، این امواج قابل رمزگشایی هستند. همچنین به علت تعداد امواج رادیویی برای کاربردهای مختلف (پلیس، اورژانس، آتش نشانی، نظامی….) هر موج روی فرکانس خاصی و ثابتی تعریف و ارسال میشود. البته گاهی برای امنیت بیشتر مکالمات محرمانه فرستنده را طوری تنظیم می کنند تا فرکانس را مرتبا با الگوریتم خاصی تغییر دهد. و طبیعی است برای شنود این گونه مکالمات باید از دستگاه شنود پیشرفته استفاده کرد و این دستگاه باید روی همان فرکانس‌های متغییر دستگاه فرستنده تنظیم شود و خود را با الگوریتم تطبیق دهد. همچنین قادر به رمز گشایی امواج باشد. دراینجا یک روش مبتدی برای شنود مکالمات رمز نگاری نشده در فرکانس های RF را شرح می‌دهیم : شنود RF با دستکاری در یک رادیو فرکانسRF از طریق موج کوتاهFM ( موجود در رادیو)قابل دسترسی است. پس با کمی دستکاری در یک رادیو معمولی میتوانید قدرت گیرایی و دامنه برد (رینچ) آن را افزایش یا کاهش داده و به یک دستگاه شنود مکالمات بی سیم تبدیل کرد. روش کار: ابتدا باید قطعاتی را در مدار رادیو پیدا کنید. یک رادیوی ترانزیستوری معمولی سالم را انتخاب کرده، باتری آنرا در بیاورید، بعد آنرا باز کنید و خازن تنظیم کننده (متغییر) را پیدا کنید ( که به پیچ تیونر یا همان قسمتی که از آن برای تنظیم طول موج رادیو برای دریافت ایستگاه مورد نظر استفاده می شود وصل است) در نزدیکی این خازن دو سیم پیچ کوچک با سیم های دوار مسی خواهید یافت ( که وظیفه آنها در مدار، محدود کردن برد فرکانس گیرایی رادیواست، یکی برای موج FM و دیگری برای موج AM ، که ما با اولی کار داریم) و در نزدیکی آنها ترانسفورمرهای تنظیم کننده رنگارنگی قرار دارند که ما با ترانسفورماتوری که نزدیک سیم پیچ FM قرار دارد کار داریم.


 خرید  پکیج موتورلا

بعد از اینکه موقعیت این قطعات را در مدار پیدا کردید به روش زیر عمل کنید: ١ – ابتدا با سر یک پیچ گوشتی به آرامی سیم های دور سیم پیچها را از هم قدری جدا کنید تا فاصله بین آنها بیشتر شود (اینکار در حقیقت برد گیرایی موج FM از ١۰۸مگاهرتز بیشتر خواهد شد و اگر دقت کنید، بیشتر از حالت معمول می توانید تیونر FM را به سمت ماکزیمم بچرخانید.) ٢ – حالا باتری را در جای خود قرار دهید و رادیو را روشن کنید و تیونر FM را تا جای ممکن به سمت ماکزیمم بچرخانید. ۳ – سپس با یک پیچ گوشتی، ترانسفورماتور تنظیم کننده را هم در وضعیت ماکزیمم قرار دهید، به گونه‌ای که صدای نویز به بلندترین حالت شنیده شود. ۴ – خوب تنظیمات انجام شد. حالا رادیو را ببندید. دستگاه شنود آماده است، آنرا روشن کنید و با تیونر به بالای ١۰۸ در موج FMگشت بزنید تا مکالمات بی‌سیم را شنود کنید. البته باید نزدیک به (منبع فرستنده موج) باشید مثلا نزدیک یک پاسگاه ، …. اگر می خواهید به زیر ۸۸ مگاهرتز در موج FM گشت بزنید، کافیست تنظیمات مراحل فوق را بطور معکوس انجام دهید(فاصله سیم خای سیم پیچ را کمتر کنید ، … )


البته لازم به ذکر است رادیو ها و بیسیم های موجود در کشور معمولا از سیکنالینگ های خاصی همچون dtmfو... پیروی میکنند و دارای رمز بندی مخابراتی هستند.

 

اگر شما دارای شرکت و یا موسسه هستید و یا علاقمند هستید تا با انواع شنود و روشهای مقابله با آن آشنا شوید میتوانید در دوره های امنیت و حفاظت اطلاعات مخابراتی آ د پارس شرکت کنید.


دیگران این مطالب را هم مطاله کرده اند

  

 

در دوره های مخابراتی آدپارس شرکت کنید و یک متخصص مخابراتی شوید

امروز برای مصاحبه اقدام کنید
ثبت نام

  تماس تلفنی  .پشیبانی واتس آپ  پتلاس

 
 

 

 
 

تابلوی اعلانات

  استعلام اصالت مدرک آموزشی

 ثبت نام کار آموزی سال 1400

ثبت نام رایگان دوره طراحی شبکه رادیویی

درباره ما

شرکت آ د پارس

 واحد آموزش مخابرات و بیسیم آدپارس  در سال 1384 تاسـ ...

مشاوره :021916903284

02191690328  adupars@

 

تولد 30 سالگی آدپارس

از هدیه های رایگان آدپارس لذت ببر

این هدیه ها جایی پیدا نمیشه

اطلاع رسانی

توجه

بازدید کننده گرامی! ضمن پوزش به دلیل اختلالات پیش آمده ؛ مجموعه پس از بروز رسانی از تاریخ 25 شهریور ماه در دسترس قرار خواهد گرفت.

سامانه آموزش از راه دور و سیستم طراحی شبکه رادیویی ایرانی آدپارس در مهر ماه در اختیار عموم قرار میگیرد .