انواع تداخلها
بطور كلي چهار نوع تداخل وجود دارد كه عبارتند از:
1-تداخل هم كانالي
اين نوع تداخل بيشتر در كانالهاي پايين به وقوع ميپيوندد و به دليل آن نفوذ فركانس مشابه ايستگاههاي قوي ميباشد كه از دوردست به آنتن تلويزيون ميرسند.
2- تداخل ضربهاي
در اين نوع تداخل برروي تصوير لكههاي سفيدي همراه با صداي تقتق متناوب بوجود ميايد، براي حداقل ساختن ضربهاي بهتر است محل آنتن را عوض كرده و براي انتقال انرژي از آنتن به گيرنده از سيم زرهدار خوب استفاده نمود و نيز دستگاههاي مولد جرقه الكتريكي را به سيستم جرقهگير مجهز نمود.
3- تداخل RF
در اين نوع تداخل سيگنال ناخواسته با فركانس مشابه از فرستندههاي ديگر (مانند بيسيم ماشينهاي امدادي و يا فرستنده راديو FM) وارد آنتن گيرنده ميشود و همين امر موجب ميشود تا در تصوير خطوط رگهدار و صدايي شبيه سوت در بلندگو ايجاد گردد، براي كم كردن تداخل RF بايد سمت و يا محل آنتن گيرنده تغيير داد و ضمناً براي انتقال انرژي از آنتن به گيرنده از سيمهاي كواكسيال دوزرهي با حداقل متراژ استفاده نمود.
4- تداخل اتمسفري
برخي اثرات تداخل اتمسفري ، نتيجه تخليه الكتريكي ابرها ميباشد كه موجب شكستگي برروي صدا و روشن شدن ناگهاني تصوير ميگردد. در تداخل هم كانالي اتمسفري (در فصل بهار و تابستان ) سيگنال فرستندههاي دوردست به آنتن رسيده و موجب بههم ريختگي تصوير اصلي ميشود.
5- تصوير ثانوي و لرزش
اين تداخل در اثر سيگنال انعكاسي به وجود آمده و تصوير ثانوي در زمينه تصوير اصلي در روي صفحه تلويزيون ظاهر مي شود. اين تصوير ثانوي شبيه به تصوير اصلي بوده ولي در جهت افقي كمي جابجايي دارد زيرا سيگنال تصوير ثانوي به وضوح تصوير اصلي نيست، ممكن است تصوير ثانوي به صورت منفي طاهر شود، كه در اين صورت فاز سيگنال منعكس(برعكس) ميباشد، اين تصوير گاهاً تداخل چند مسير نيز ناميده ميشود.
در محلهايي كه هواپيما نزديك سطح زمين حركت ميكنند،در گيرندهها لرزش تصوير يا افتادگي يا محو كامل تصوير به وقوع ميپيوندد كه بهترين راه براي تقليل اين تداخل پايين آوردن سر آنتن به طرف پايين ميباشد و اگر لرزش تصوير از عبور و مرور وسايل نقليه باشد در اين صورت بايد سر آنتن را مقداري به طرف بالا تغيير جهت داد.
باندهاي V , IV تلويزيون (U.H.F)
باند IV از فركانس MHz 470 تا MHz 528 و از كانال 21 تا 34 با فاصله پهناي باند MHz 8 براي هر كانال و باند V از MHz 614 تا MHz 854 از كانال 39 تا 69 با همان پهناي باند براي هر كانال تقسيمبندي گرديدهاند. براي دريافت امواج U.H.F بايد از يك آنتن باند عريض استفاده نمود. بيشتر آنتنهاي U.H.F براساس آنتن ياگي ساخته ميشوند. كه به حسب كوچكي آن، داراي مزاياي بالايي نسبت به باندهاي I و II ميباشند.
فاصله بين آنتنها
فاصله بين آنتنها براي دريافت خوب بايد حداقل برابر با طول موج پايينترين كانال تلويزيون باشد، تا كمترين تأثير منفي آنتنها برروي هم را داشته باشند.
نويزNOISE
حركت اتفاقي الكترونها در داخل وسايل فعال و هاديها سبب خلق نويز شده و براي برطرف كردن اين نويز كه بصورت برفك و هيس صدا در تلويزيون ميباشد، بايد نسبت سيگنال اصلي به سيگنال فرعي (200:1) و ياdB 46 تقويت شود نويز ميتواند هم در آنتن و هم در تقويت كننده ها توليد شود.