بکارگیری مسدودکننده امواج تلفن همراه به هر شکل غیرقانونی است

مدیرکل نظارت بر سرویس‌های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: در ماه گذشته یک‌صد دستگاه مسدودکننده در مراکز آموزشی حتی نظامی جمع‌آوری شده است.
 
به گزارش فارس، گرشاسب جمشیدنژاد در همایش ایمنی پرتوهای غیریون‌ساز اظهار داشت: استفاده از جمر (مسدود کننده تلفن همراه) تحت هر شرایطی ممنوع است.

مدیرکل نظارت بر سرویس‌های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: بخش اعظم تداخل اپراتورهای تلفن همراه به دلیل استفاده غیرمجاز از مسدود کننده است.

وی ادامه داد: بنابراین هرگونه استفاده از دستگاه مسدود کننده تلفن همراه ممنوع است و در صورت کشف توقیف می‌شود.

مدیرکل نظارت بر سرویس‌های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یادآور شد: مسدودکننده‌ها اثر سریعی در کیفیت شبکه اپراتورهای تلفن همراه دارند و خیلی زود روی شبکه آنها اثر می‌گذارند.

جمشیدنژاد گفت: در ماه گذشته یکصد دستگاه مسدود کننده در مراکز آموزشی تهران جمع‌آوری و پلمپ شدند؛ حتی استفاده از جمر در مراکز نظامی نیز ممنوع است و در مراکز نظامی نیز مسدود کننده‌ها جمع‌آوری شده است.

وی ادامه داد: حتی به نیروی انتظامی نیز اعلام شده که مسدود کننده وسیله غیرمجازی است و در صورت کشف جمع‌آوری خواهد شد.

جمشیدنژاد گفت: ورود مسدود کننده تلفن همراه به کشور نیز ممنوع است بنابراین فروش این وسیله نیز غیرقانونی انجام می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اندازه‌گیری تشعشعات توسط رگولاتوری گفت: رگولاتوری همواره اثر تجمعی تشعشعات را اندازه‌گیری می‌کند تا از سطح استاندارد بالاتر نباشد.

وی گفت: بیشترین میزان تشعشعات تلفن همراه یک پنجاهم حد استاندارد بوده است که این در بدترین حالت اندازه‌گیری است.


 

مسدودکننده موبایل‌ها چگونه عمل می‌کنند؟

مروزه تلفن های همراه همه جا رواج دارد. امکاناتی که تلفن های همراه در اختیار مشترکان خود قرار می دهد از امکان تماس در هر مکان تا دسترسی به اینترنت، موجب همگانی شدن این فناوری شده است. طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد، ایران از نظر شاخص اشتراک تلفن همراه در میان ۱۳۹ کشور جهان در رده ۹۵ پنجم قرار دارد. طبق همین گزارش، ضریب اشتراک تلفن همراه در کشور ما ۷۰.۸ است یعنی به ازای هر ۱۰۰ نفر، ۷۰.۸ اشتراک وجود دارد.
توانایی برقراری تماس با هر فرد در هر زمان فوق العاده است. متاسفانه رستوران ها، سینماها، مراکز خرید و مکان های مذهبی از همگانی شدن این فناوری رنج می برند؛ چرا که بسیاری از دارندگان تلفن همراه نمی دانند چه زمانی باید به گفت وگوی خود پایان دهند. شاید بسیاری از ما هنگامی که با چنین افرادی روبه رو می شویم فقط زیر لب غرولندی می کنیم و رد می شویم، اما هستند افرادی که سعی در حل این مشکل دارند.
تلفن همراه بر پایه امواج رادیویی دوسویه ساخته شده است و مانند هر موج رادیویی، سیگنال آن قطع یا مسدود می شود. در این نوشتار به بررسی دستگاه های مسدودکننده تلفن همراه (cell phone jammer) می پردازیم.

● برای مسدودکردن تلفن همراه چه باید کرد؟
ایجاد اختلال در امواج تلفن همراه مانند دیگر ارتباط های رادیویی است. یک تلفن همراه با برقراری ارتباط با شبکه خدمات خود از طریق آنتن ها و ایستگاه مرکزی کار می کند.
آنتن های تلفن همراه، یک شهر را به مناطق کوچک همانند سلول ها تقسیم می کند. برای مثال اگر یک کاربر تلفن همراه از یک نقطه شهر به نقطه ای دیگر برود، ممکن است سیگنالش از آنتنی به آنتن دیگر تحویل داده شود.
یک دستگاه مسدودکننده تلفن همراه، امواجی با همان فرکانس امواج تلفن همراه ارسال می کند تا ارتباط بین تلفن همراه و آنتن ایستگاه مرکزی قطع شود.
● دستگاه مسدودکننده تلفن همراه چگونه کار می کند؟
دستگاه مسدودکننده تلفن همراه با ارسال سیگنالی با همان فرکانس تلفن همراه و انرژی زیاد می تواند بر تلفن همراه غلبه پیدا کند.
در واقع این سیگنال ارسالی با دو سیگنال تلفن همراه برخورد می کند و آنها را از کار می اندازد. تلفن همراه به گونه ای طراحی شده است که اگر تداخلی در سیگنالشان در سطح پایین ایجاد شود، بتواند انرژی سیگنال خود را افزایش دهد، از این رو مسدودکننده باید با تشخیص این تغییر، میزان انرژی سیگنال خود را مطابق با سیگنال تلفن همراه افزایش دهد.
تلفن همراه، دستگاهی کاملا دوسویه (full duplex devices) است، به این معنا که از دو فرکانس جداگانه استفاده می کند، به طور همزمان یکی برای صحبت کردن و دیگری برای شنیدن.
برخی از مسدود کنندگان تلفن همراه فقط یکی از این دو فرکانس را که توسط تلفن همراه استفاده می شود مسدود می کند که نتیجه آن قطع شدن هر دوی آنهاست. در واقع تلفن همراه فریب می خورد و فکر می کند سرویسی وجود ندارد، زیرا فقط می تواند یک فرکانس را دریافت کند.
دستگاه هایی که پیچیدگی کمتری دارد تنها بخشی از فرکانس ها را مسدود می کند. در حالی که مسدودکننده هایی در سطح بالاتر برای قطع تلفن های دو وجهی (dual mode) یا سه وجهی (tri mode) که به طور خودکار بین انواع مختلف شبکه ها سوئیچ می کند تا سیگنال بازی را پیدا کند، به یکباره چند نوع از شبکه های تلفن همراه را مسدود می کند.
برخی دستگاه های پیشرفته تمام فرکانس ها را به طور همزمان مسدود می کند و دیگر دستگاه ها را می توان برای مسدود کردن فرکانس مشخصی تنظیم کرد. برای مسدود کردن تلفن همراه، شما به دستگاهی نیاز دارید که فرکانس صحیح را منتشر کند. اگرچه سیستم های سلولی متفاوت سیگنال های گوناگونی را تولید می کند، اما با توجه به این که تمام شبکه های تلفن همراه از سیگنال های رادیویی استفاده می کند، می توان آنها را قطع کرد. دامنه واقعی مسدودکننده به انرژی و محیط اطراف وابسته است که می تواند شامل دیوار یا موانعی دیگر که در یک ساختمان وجود دارد، باشد.

این موانع می تواند موجب مسدود شدن سیگنال های مسدودکننده شود. دستگاه های مسدودکننده با انرژی پایین می تواند تماس هایی در محدوده ۹ متری را مختل کنند، اما مسدودکننده های پرقدرت توانایی انجام این کار تا محدوده یک زمین فوتبال را دارد.

● اجزای تشکیل دهنده یک مسدودکننده
یک مسدودکننده بسیار ساده فقط یک کلید روشن و خاموش و چراغی که نشان می دهد آن روشن است، دارد. دستگاه های مسدودکننده پیچیده تر سوئیچ هایی دارد که مسدودکننده را در فرکانس های مختلف فعال می کند. اجزای یک مسدودکننده عبارت است از:

آنتن: دستگاه مسدودکننده برای ارسال سیگنال دارای آنتن است. در دستگاه های قدرتمندتر آنتن های اضافی وجود دارد که محدوده بیشتری را پشتیبانی می کند و ممکن است برای فرکانس های منحصربه فرد تنظیم شده باشند.

مدارات: اصلی ترین اجزای الکتریکی یک مسدودکننده شامل:
کنترل کننده ولتاژ نوسانگر (Voltage controlled oscillator): سیگنال های رادیویی را تولید می کند که با سیگنال های تلفن های همراه تداخل پیدا می کند.
تنظیم کننده مدار (Tuning circuit): فرکانس را کنترل می کند و در آن مسدودکننده سیگنال خود را با ارسال ولتاژ ویژه ای به نوسانگر منتشر می سازد.
تولیدکننده پارازیت (Noise generator): خروجی الکترونیک تصادفی را در یک محدوده فرکانسی مشخص تولید می کند تا سیگنال های تلفن همراه را مسدود سازد.(قسمتی از تنظیم کننده مدار است)
تقویت کننده amplification) RF) یا مرحله تقویت: فرکانس خروجی را به اندازه کافی قوس می دهد تا به سطح مناسب برای مسدود کردن سیگنال ها برسد.
منبع تغذیه: دستگاه های مسدودکننده کوچک با باتری کار می کند. برخی آنها مانند تلفن همراه از باتری تلفن همراه نیز استفاده می کند. دستگاه های قدرتمندتر به برق شهری با ولتاژهای استاندارد نیاز دارد یا می تواند از برق درون خودروهای الکتریکی استفاده کند.

● کاربردهای مسدودکننده تلفن همراه
دستگاه های مسدودکننده تلفن های همراه در اصل برای اجرای قانون و اهداف نظامی جهت قطع ارتباط میان جنایتکاران و تروریست ها ایجاد شده است.
در بمب هایی که مارس ۲۰۰۴ در قطار شهری در اسپانیا ، اکتبر ۲۰۰۲ در بالی و آگوست ۲۰۰۳ در جاکارتا منفجر شد همگی از تلفن همراه به عنوان ضامن انفجاری استفاده شده بود. طی یک گروگانگیری، پلیس می تواند زمان و مکانی را که گروگانگیر می تواند در آن محیط تماس تلفنی برقرار کند، به کنترل خود درآورد.
همچنین مسدودکننده های تلفن همراه در مکان هایی که ارسال امواج رادیویی خطرناک است، مورد استفاده قرار گیرد؛ مکان هایی مانند ذخیره سازی مواد شیمیایی که فضای اطراف آن قابلیت انفجار دارد. شرکت های بزرگ هم به منظور مقابله با جاسوسی و ارسال تصاویر از طریق تلفن های همراه از مسدودکننده ها استفاده می کنند.
البته شایعاتی درباره این که هتل های زنجیره ای نیز از این فناوری استفاده می کنند تا مشتریان خود را مجبور به استفاده از تلفن های هتل کنند، وجود دارد. البته در کشور ما این دستگاه ها بیشتر در اماکن عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. به هر حال اگر شما وارد فضایی شدید که سیگنال های آن توسط یک مسدودکننده غیرفعال بود و نیاز به برقراری یک تماس تلفنی فوری دارید، فقط کافی است موقعیت خود را کمی تغییر دهید تا از محدوده مسدودکننده خارج شوید.
منبع:


کشف ۱۰۰دستگاه مسدودکننده موبایل

یک مقام مسئول در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اجرای دستورالعمل ممنوعیت استفاده از مسدودکننده های موبایل در کلیه اماکن عمومی، از کشف و ضبط بالغ بر ۱۰۰ دستگاه مسدود کننده در یک ماه گذشته خبر داد.
گرشاسب جمشیدی نژاد – مدیرکل نظارت بر سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتگو با خبرنگار مهر، استفاده از مسدودکننده های موبایل در هر مکانی را به طور کل ممنوع اعلام کرد و گفت: حتی در مواقع و شرایط خاص استفاده از این نوع تجهیزات تحت ضوابط معینی باید صورت گیرد.
وی با بیان اینکه ممنوعیت استفاده از سیستم های مسدود کننده موبایل مربوط به مساجد، دانشگاهها، مراکز علمی و سالنهای کنفرانس است، تاکید کرد که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با هر تجهیزات فرستنده غیرمجازی مانند مسدودکننده های موبایل برخورد می کند.
وی ایجاد اختلال در شبکه های تلفن همراه را مهمترین مشکل استفاده از مسدودکننده ها عنوان کرد و گفت: این تجهیزات حتی باندهای اورژانسی اپراتورهای موبایل را نیز برهم زده و تحت تاثیر قرار می دهند که این امر مشکلات بسیاری را برای مشترکان به وجود آورده است. براین اساس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دستورالعملی تدوین و در آن اعلام کرده که به طور کل بکارگیری این نوع تجهیزات ممنوع است.
وی ادامه داد: توان خروجی این قبیل دستگاهها مشخص و قابل نظارت نیست و کسانی که این دستگاهها را روشن و خاموش می کنند به طور کل دانش فنی این کار را ندارند و حتی در برخی مواقع فراموش می کنند که باید آن را در یک محدوده زمانی روشن و خاموش کنند.
مدیرکل نظارت بر سرویسهای رادیویی رگولاتوری، بخش اعظمی از تداخلاتی که اپراتورهای موبایل دارند را مربوط به این دستگاهها عنوان و خاطرنشان کرد: اینطور نیست که رگولاتوری برای شناسایی این فرستنده ها به دقت همه جا را مانیتور کند بلکه زمانیکه جایی این دستگاهها کار گذاشته شود به سرعت از طریق مردم، اپراتورها و یا سیستم های پایش اطلاع داده شده و با آنها برخورد می شود.
وی تصریح کرد که هیچ استثنایی برای استفاده از مسدودکننده های موبایل وجود ندارد و در صورت کشف و ضبط آنها در مرحله نخست برخوردمان جمع آوری و پلمپ است و در صورت تکرار به مراجع قضایی ارجاع داده می شود.

جمشیدنژاد در پاسخ به این سوال که تدابیر سازمان تنظیم مقررات در برخورد با فروش و واردات این تجهیزات چیست، گفت: بحث فرهنگسازی یکی از مهمترین مباحث است تا مردم در این زمینه آگاه شوند؛ حتی کسانی که فرزندشان در یک مهدکودک و یا مراکز آموزشی و دانشگاهی تحصیل می کنند چنانچه به دلایلی با این موضوع برخورد کردند که ارتباط موبایلشان با مشکل مواجه می شود احتمالا مربوط به استفاده از این تجهیزات در آن محدوده است. به همین خاطر می توانند به رگولاتوری و یا اپراتورها اطلاع دهند.
این مقام مسئول با تاکید براینکه مسدودکننده ها بسرعت روی شبکه موبایل اثر می گذارند و اپراتورها زودتر از همه متوجه شده و به ما گزارش می دهند افزود: برای مثال در یکماه گذشته ۱۰۰ دستگاه مسدودکننده موبایل را در مراکز آموزشی تهران جمع آوری کردیم.
به گفته وی ورود این تجهیزات از گمرگ نبوده و همه از مبادی غیرقانونی وارد می شوند چرا که کلیه تجهیزات ارتباطی زمانی که به صورت رسمی وارد ایران شوند از رگولاتوری مجوز می گیرند اما ورود مسدود کننده ها مطلقا ممنوع است و حتی در مناطق نظامی هم جمع آوری شده اند.
جمشیدنژاد از شرکت پژوهش ناجی به عنوان ضابط قضایی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای برخورد با این موارد نام برد و گفت: استفاده از هرگونه بی سیم غیرمجاز علاوه بر آنکه برای اشخاص خطرناک است جرایم مدنظر برای آنهم به قانونهای اختصاصی سال ۱۳۴۵ برمی گردد.


امواج تلفن همراه خطرناک است یا پارازیت؟

متخصصان می گویند پارازیت ها نمی توانند دلیل سقط جنین باشند و اگر قرار است به مضرات امواج پارازیت بپردازیم امواج تلفن همراه از آن مضر تر است.

به گزارش بی باک به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ متخصصان پزشکی معتقدند که تمام موارد غیر طبیعی محیط اطراف ما می تواند باعث ضرر به سلامتی شود اما برای اینکه بگوییم یک رویداد باعث بیماری یا عارضه ای می شود احتیاج به کار تحقیقاتی است که به طور مداوم انجام شده و اگر میزان امواج یا مواد مضر محیط بالا باشد توسط وزارت بهداشت هشدار داده می شود.
این روزها خبر سقط جنین براثر امواج پارازیت ها هر روز توسط برخی بزرگنمایی می شود و این درحالیست که میزان امواج پارازیت ها بسیار پایین بوده و حتی کمتر از امواج تلفن همراه است که در تمام کشورهای دنیا حتی کشورهای پیشرفته وجود دارد. چطور امواج تلفن همراه در کشورهای پیشرفته باعث سقط جنین نمی شود اما امواج پارازیت ها خطرناک است؟
دکتر ابوالفضل مهدی ازده متخصص زنان و زایمان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در این خصوص گفت:در برخی از خبرها گفته شده که پارازیت ها باعث سقط جنین می شود اما باید به این نکته توجه کرد که هنوز مستندات علمی در این زمینه وجود ندارد زیرا از نظر منابع علمی هر مطلبی را که جستجو می کنیم گویای این مطلب است ممکن است پارازیت ها باعث سقط جنین شود اما ممکن بودن در علم پزشکی به معنی قاطعیت نیست.
 مهدی زاده با اشاره به اینکه امواج موبایل می تواند بیشتر از پارازیت ها خطرناک باشد تصریح کرد: به دلیل اینکه تلفن همراه بیشتر استفاده می شود، به عنوان یک عامل محیطی خطر ناک می تواند در سقط جنین موثر باشد بنابراین توصیه می شود که خانم های باردار کمتر از تلفن همراه استفاده کنند و آن را در اتاق خواب و در کنار خود قرار ندهند البته باید این نکته را یاد آور شد که تلفن همراه هم در کنار سایر عوامل محیطی تاثیر گذارتر است و به تنهایی خطرناک نیست.

تابلوی اعلانات

  استعلام اصالت مدرک آموزشی

 ثبت نام کار آموزی سال 1400

ثبت نام رایگان دوره طراحی شبکه رادیویی

درباره ما

شرکت آ د پارس

 واحد آموزش مخابرات و بیسیم آدپارس  در سال 1384 تاسـ ...

مشاوره :021916903284

02191690328  adupars@

 

اطلاع رسانی

توجه

شرکت کننده گرامی! ضمن پوزش به دلیل اختلال در زمان ثبت نام های دوره های سال 1403 ؛ظرفیت ثبت نام ها تکمیل گردید .

سامانه آموزش از راه دور و سیستم طراحی شبکه رادیویی ایرانی آدپارس در مهر ماه در اختیار عموم قرار میگیرد .