امنیت در شبكه راديويي آنالوگ
براي تأمين امنيت در يك شبكه راديويي آنالوگ، در شبكه اي راديويي مانند VHF-HB مي توان از رمزگذاري E2E در سطح بي سيم هاي شبكه استفاده كرد. اصولاً ارزش امنيتي در يك شبكه به قابليت برقراري رمزگذاري E2E در آن بستگي زيادي دارد. در رمزگذاري E2E تقريباً امنيت شبكه در سطح بالايي تأمين شده و ميزان دسترسي به اطلاعات مورد انتقال كنترل شده و محدود و تنها با استفاده از Interface هايي كه قابليت رمزگشايي و رمزنگاري مجدد آن را در شبكه دارند، امكان پذير است. در يك شبكه راديويي آنالوگ مانند VHF-HB مي توان از يك رمزكننده ديجيتال استفاده كرد. همان گونه كه در شكل (7-3) نمايان است، سيگنال صدا پس از ورود به بي سيم از طريق ميكروفن وارد بلوك رمزكننده مي شود.
بلوك دياگرام رمزكننده ديجيتال در يك سيستم آنالوگ
سيستم آنالوگ
در اين سيستم به علت ديجيتال بودن فرآيند و آنالوگ بودن بي سيم، دو بار عمل مدولاسيون صورت مي گيرد. يك بار مدولاسيون QPSK در مودم رمزكننده و يك بار مدولاسيون FM در قسمت RF بي سيم. بايد توجه داشت كه اين عمل باعث كاهش كيفيت صوت و نيز كم شدن برد ارتباطي مي شود. در مدولاسيون FM در فواصل طولاني نسبت S/N كاهش مي ياب . د اين اثر هنگامي كه رمزكننده ديجيتال روي بي سيم نصب مي شود به صورت آثار مخرب روي مودم نمايان مي شود، يعني افزايش نويز روي مودم تأثير گذاشته و در نتيجه برخي از بيت هاي سيگنال از بين مي روند كه اثر آن به صورت خرابي روي صدا خود را نشان مي دهد.
در حالي كه در سيستم هاي ديجيتال به علت انجام مدولاسيون ديجيتال، پس از رمزنگاري، سيگنال با يك بار مدولاسيون ارسال مي شود. از جمله بلوك هاي يك سيستم رمزكننده Vocoder است كه مخفف اصطلاح voice coder است. نرخ بيت يك فشرده سازي در يك vocoder بسته به ميزان نرخ بيت در شبكه و نيز ملاحظات طراحي مي تواند از انواعي چون ،MELP طراحي شود. (آناليزسيگنال) در vocoder در هر كسري از ثانيه، يك بازبيني روي سيگنال انجام مي شود تا بدين وسيله صدادار يا بيصدا بودن سيگنال بررسي شود در ادامه، سيگنال صوت ديجيتالي فشرده شده وارد بلوك رمزنگاري، جهت پردازش هاي امنيتي و عمليات رمزنگاري مي شود. معمولاً در يك رمزكننده صوت، به منظور عدم تأخير در ارسال و دريافت پيام ناشي از رمزنگاري، وظيفه پردازش امنيتي بر عهده يك DSP با توان محاسباتي و سرعت بالا قرار مي گيرد. بدين منظور بايستي الگوريتم رمز مورد نظر را به صورت كد در آورده و آن را به وسيله زبان اسمبلي مخصوص همان DSP پياده سازي كرد. در مرحله بعدي، سيگنال رمز شده به يك مودم جهت انجام مدولاسيون QPSK وارد مي شود. مدولاسيون QPSK هر زوج بيت را به 4 حالت فازي تبديل مي كند. در PSK چهار فاز ،(QPSK) در هر فاصله زماني T ثانيه يكي از چهار شكل موج مختلف ارسال مي شو . د اين شكل موج ها مربوط به انتقال فاز 360،180،90،0 است. شماي QPSK نشان مي دهد كه بهترين حالت را از نظر تعويض پهناي باند و توان مصرفي دارا است . اين نوع مدولاسيون، مناسب ترين نوع براي يك شبكه راديويي آنالوگ است. پس از انجام اعمال پردازش جهت رمزنگاري ، يك سيگنال رمز شده حاصل مي شود. سيگنال رمزشده جهت ارسال به قسمت RF بي سيم منتقل مي شود. به همين ترتيب در بي سيم گيرنده نيز ابتدا سيگنال دريافتي در رمزكننده رمزگشايي شده و سپس از طريق برد اصلي بي سيم به خروجي بلندگو منتقل مي شود. در شبكه هاي راديويي اگر 60% كيفيت صوت (نسبت 5/3) وجود داشته باشد مي توان آن را كد كرده، رمز كرد و به گيرنده ارسال كرد. بديهي است در كي فهياتي كمتر از مقدار مذكور، عمليات رمزنگاري باعث ايجاد اختلال و بهم ريختگي صوت دريافتي م يشود.
ادامه مطلب در قسمت دوم مقاله