گاليله، برنامه اروپا براي ناوبري جهاني به خصوص در جهت اهداف غيرنظامي است كه درصورت تحقق، مطمئن تر، مؤثرتر و قابل اعتمادتر از سيستم GPS است. اين سيستم مهم ترين رقيب GPS به شمار رفته و بنا به اعلام اروپا مقرر بود با راه اندازي اين سيستم اطلاعات ارسالي از اين شبكه با دقت بالا در اختيار عموم قرار گيرد. اروپايي ها اعتماد زيادي به سيستم GPS آمريكا نداشته و هنوز هم ندارند؛ زيرا اين سيستم آمريكايي يك برنامه با حاكميت نظامي است كه سيگنال های آن ممكن است در مواقع بحراني بدون اطلاع قبلي از سوي آنها خاموش يا از كار بيافتد. هرچند كه اين سرويس رايگان است؛ ولي كاركرد آن داراي هيچ ضمانتي نيست و نمي توان در خصوص نياز های مهم روي آن حساب كرد.

بنابراين آنها خود به فكر راه اندازي سرويس موقعيت يابي ماهواره اي مستقل اروپايي افتادند. اين پروژه توسط آژانس فضايي اروپا هدايت می شود و هزينه های آن از محل سرمايه گذاری های خصوصي و دولتي تأمين شده و لقب پرهزينه ترين پروژه فضايي تاريخ را به خود اختصاص داده است. سيستم موقعيت ياب جهاني گاليله در واقع يك پروژه سياسي است و همچون ساخت هواپيما های ايرباس و برنامه راكت ماهواره بر آريان، اين سيستم موقعيت ياب جهاني جديد نشانه اي از استقلال اروپا خواهد بود. اين پروژة بزرگ علمي به كشور های اروپايي اين امكان را مي دهد كه دسترسي تعيين يافته اي به سرويسي داشته باشند كه مشابه آن در حال حاضر از سوي آمريكا و روسيه در حال اجراست .

بر خلاف GPS آمريكا كه نظامي است، سيستم موقعيت ياب جهاني گاليله يك سيستم غير نظامي است و به وسيله يك كنسرسيوم خصوصي از شركتها و كشور های اروپايي اداره مي شود. انتظار می رود كه اين سيستم قدرت نفوذ بيشتري در مراكز شهرها، درون ساختمانها و حتي زير درختان داشته باشد. انتظار مي رود اين پروژه سه و نيم ميليارد يورويي تا سال 2013 ميلادي تكميل و به كاربران خصوصي خدمات جهت يابي و موقعيت يابي ماهواره اي كه 10بار دقيقتر از ساير سيستم های موجود است ، ارائه شود. نام اين سيستم از نام منجم مشهور ايتاليايي گاليلو گاليله گرفته شده است و بر خلاف سیستم های موقعيت يابي آمريكا و روسيه داراي نام كوتاه نيست.  ايدة اوليه كار توسط كشور های فرانسه، ايتاليا، انگليس و آلمان مطرح شد.

اولين مرحلة سيستم موقعيت يابي گاليله بطور رسمي از 26 مي 2003 توسط اتحاديه اروپا و آژانس فضايي اروپا پذيرفته شد. از آن تاريخ به بعد تقريباً تمام كشورهای اتحاديه اروپا از اين پروژه حمايت كردند و ايجاد آن با كمك های مالي رسيده شتابي بسيار گرفت. آژانس فضايي اروپا در تاريخ 28 دسامبر 2005 ماهواره (-2A GIOVE GSTB) كه يكي از 2 ماهواره آزمايشي اين سيستم بود را به وسيلة موشك سايوز روسيه از ايستگاه بايكونور قزاقستان به فضا پرتاب كرد. اين ماهواره 600 كيلوگرمي توسط شركت انگليسي «فن آوري ماهواره اي سوري» زير مجموعة دانشگاه سوري در جنوب غربي انگلستان، ساخته شده بود. اولين سيگنال های ناوبري اين ماهواره از تاريخ 12 ژانويه 2006 در رصد خانهCHILBOLOTON  در همپشاير انگلستان و مركز ايستگاه آژانس فضايي اروپا در بلژيك دريافت شد.  ماهواره دوم نيز موسوم به (GSTB- 2B) GIOVE در بهار 2006 به فضا پرتاب شد. هدف از پرتاب اين دو ماهواره آزمايشي دست يابي به رسيدن فركانس مورد نياز مطابق مقررات ITU و نيز آزمايش گيرنده ها بوده است.

 

انواع سرويس های GALILEO

چهار نوع سرويس ناوبري متفاوت در سامانة گاليله پيش بيني شده است. اين سرويس ها عبارتند از:

 

 1 .سرويس باز OS 2.سيستم تجاري رمز شده CS 3 .سرويس منظم عمومي رمزشده PRS 4 .سرويس امنيتي SOL

1 .سرويس باز OS

اين سرويس براي هر كاربر كه به سيستم دسترسي داشته باشد رايگان خواهد بود. سيگنال های اين سرويس در دو باند 1214 – 1164 مگاهرتز و 1591 – 1563 مگاهرتز منتشر خواهد شد. گيرنده ها اگر از هر دو باند سرويس باز استفاده كنند ، داراي دقت کوچک تر از 4 متر در تعيين موقعيت افقي و دقت حدود 8 متر در تعيين موقعيت قائم خواهند بود. گيرنده ها اگر از يك باند سرويس باز استفاده كنند داراي دقت کوچک تر از 15 متر در تعيين موقعيت افقي و دقت حدود 35 متر در تعيين موقعيت قائم خواهند بود.

 

2 .سيستم تجاري رمزشده CS

اين سرويس با پرداخت هزينه قابل دسترسي خواهد بود و دقت بهتر از يك متر را در بر خواهد داشت. سرويس تجاري رمز شده با استفاده از ايستگاه های زميني براي به دست آوردن دقت حدود 10 سانتيمتر نيز خواهد بود. اين سيگنال در سه باند فركانسي منتشر خواهد شد. دو فركانس همان سرويس باز هستند و فركانس سوم در باند 1300 – 1260 مگاهرتز خواهد بود.

 

 3 .سرويس منظم عمومي رمزشده PRS

دقت ارائه شده در اين نوع سرويس با دقت سرويس باز قابل مقايسه است. هدف از اين نوع سرويس تقويت سيگنال در برابر پارازيت های توليد شده و كشف معتبر مسائل پيش آمده در هنگام تعيين موقعيت در ظرف مدت 10 ثانيه است.

 

 4 .سرويس امنيتي SOL

اين سرويس نيز شبيه سرويس منظم عمومي رمز شده است كه در امور امنيتي و مسايلي از اين دست به كار برده خواهد شد. در سپتامبر 2003 كشور چين نيز به اين پروژه ملحق و متعهد شد تا پايان پروژه مبلغ 230 ميليون يورو در اين پروژه سرمايه گذاري كند. در جولاي 2004 اسرائيل نيز به اين پروژه پيوست. در ژوئن 2005 اوكراين هم با هدف حمايت از سيستم موقعيت يابي جهاني گاليله، به عضويت اين پروژه درآمد. در سپتامبر 2005 هندوستان يك توافق نامه براي پيوستن به اين پروژه امضا كرد. در نوامبر 2005 عربستان و مراكش و در سال 2006 ميلادي كشور های كره جنوبي، استراليا، آرژانتين، كانادا، مالزي، مكزيك، نروژ، پاكستان و روسيه نيز به اين پروژه ملحق شدند. جالب اينجاست كه مراكش و عربستان سعودي با سرمايه گذاري در اين طرح به دنبال سود های اقتصادي كلاني هستند كه از محل عرضه آن در بازار های جهاني به دست خواهد آمد. يك بار ديگر يادآور مي شود در حال حاضر تنها سيستم فعال در فضا كه به صورت كامل چرخة موقعيت يابي ماهواره اي را تكميل كرده و مشغول فعاليت است، سيستم موقعيت ياب ماهواره اي GPS است.

 


 

 

در دوره های مخابراتی آدپارس شرکت کنید و یک متخصص مخابراتی شوید

امروز برای مصاحبه اقدام کنید
ثبت نام

  تماس تلفنی  .پشیبانی واتس آپ  پتلاس

 
 

 

 
 

تابلوی اعلانات

  استعلام اصالت مدرک آموزشی

 ثبت نام کار آموزی سال 1400

ثبت نام رایگان دوره طراحی شبکه رادیویی

درباره ما

شرکت آ د پارس

 واحد آموزش مخابرات و بیسیم آدپارس  در سال 1384 تاسـ ...

مشاوره :021916903284

02191690328  adupars@

 

اطلاع رسانی

توجه

شرکت کننده گرامی! ضمن پوزش به دلیل اختلال در زمان ثبت نام های دوره های سال 1403 ؛ظرفیت ثبت نام ها تکمیل گردید .

سامانه آموزش از راه دور و سیستم طراحی شبکه رادیویی ایرانی آدپارس در مهر ماه در اختیار عموم قرار میگیرد .