بی‌سیم یک نوع رادیو است که برخلاف رادیو که تنها گیرنده‌است، یک دستگاه فرستنده-گیرنده رادیو دوطرفه است.

بی‌سیم هم به صورت دستی و هم به صورت ثابت (در خودرو یا مکان ثابت) در دسترس است. گونه دستی آن اغلب به نام واکی تاکی (walkie-talki) نامیده می‌شوند که با فشار دادن یک دکمه (push to talk) جهت مکالمه آماده می‌شوند. فرکانس کار دستگاه‌های بیسیم متفاوت است، اما پرکاربردترین آن‌ها از ۱۳۶-۱۷۴ مگاهرتز(VHF) و ۴۰۰-۴۷۰ مگاهرتز(UHF)می‌باشد. برد یک دستگاه بیسیم به قدرت خروجی آن بستگی دارد و عوامل محیطی بر برد این دستگاه‌ها تأثیرگذار است.

تلفن همراه یک نمونه از دستگاه بی‌سیم حساب می‌شود که در یک زمان فرستندگی و گیرندگی را با هم انجام می‌دهد. در این روش از دو فرکانس مختلف استفاده می‌شود.

متداول‌ترین برندهای تجاری تولید بیسیم در دنیا:

-Motorola

-ICOM

-HYTERA

-Midland

-Uniden

-Kenwood

-Black Box

انواع بی سیم

رادیوهای بی سیم دارای انواع مختلفی هستند

۱- بی سیم‌های دستی معمولی

۲- بی سیم‌های دستی آی اس (ضد گاز)

۳- بیسیم‌های دستی ضد انفجار (ای ایکس)

۴- بی سیمهای خودرویی

5- بی سیمهای دریایی

6- بی سیم های استقراری

بی سیم‌ها در دو مد دیجیتال و آنالوگ ارائه می‌شوند . بی سیمهای دیجیتال قابلیت پروگرام در دو مد آنالوگ و دیجیتال را دارا می‌باشند.

به نگاه دیگر

two-way radio یک رادیو است که می‌تواند بر خلاف رادیوهای گیرنده که تنها دریافت محتوا دارند از هر دو طرف انتقال و دریافت (فرستنده و گیرنده) را انجام دهد. یک بیسیم (فرستنده و گیرنده) اجازه می‌دهد تا اپراتورها بتوانند به راحتی برای گفتگو با یکدیگر در همان فرکانس (کانال) اقدام نمایند. Two-way radiosدر تلفن همراه نیز وجود دارد و به صورت ثابت پایه و دستی قابل حمل در دسترس است.

بیسیم‌های دستی معمولاً در حالت half-duplex هستند که اپراتورها می‌توانند با یکدیگر صحبت کنند ولی در همزمان. ابتدا باید push-to-talk را فشار دهید یا برای انتقال دکمه فعال شدن فرستنده را فشار دهید هنگامی که پیام را ارسال می‌کنید باید دستگاه گیرنده فعال و در حالت روشن باشد. تلفن همراه ارسال و دریافت هر دو را در همان زمان یعنی در full-duplex حالت انجام می‌دهند؛ و این به این دلیل است که هر دستگاه در فرکانس جدا گانه‌ای در حال برقرار کردن ارتباط است. روشی که برای کاهش تداخل ناشی از همزمانی فرکانس انتقال و پذیرش بکار گرفته می‌شود شامل استفاده از دو آنتن . solid-state با فیلتر است.

منبع : ویکی پدیا

تابلوی اعلانات

  استعلام اصالت مدرک آموزشی

 ثبت نام کار آموزی سال 1400

ثبت نام رایگان دوره طراحی شبکه رادیویی

درباره ما

شرکت آ د پارس

 واحد آموزش مخابرات و بیسیم آدپارس  در سال 1384 تاسـ ...

مشاوره :021916903284

02191690328  adupars@

 

اطلاع رسانی

توجه

شرکت کننده گرامی! ضمن پوزش به دلیل اختلال در زمان ثبت نام های دوره های سال 1403 ؛ظرفیت ثبت نام ها تکمیل گردید .

سامانه آموزش از راه دور و سیستم طراحی شبکه رادیویی ایرانی آدپارس در مهر ماه در اختیار عموم قرار میگیرد .