بیسیم یا شبکه رادیویی ؛ به صورت متداول به تجهیزاتی گفته میشود که توانایی ارتباط از طریق امواج رادیویی را داراست .همواره تکنولوژی به کمک بشر آمده است تا بتواند در فعالیت ها سرعت و دقت کافی ایجاد کند. بی‌سیم یک نوع رادیو است که برخلاف رادیو های شناخته شده که تنها گیرنده هستند، یک سیستم دو جهی و یا دستگاه فرستنده-گیرنده رادیویی دوطرفه است.

با خواندن این مطلب شما میتوانید از هدر رفتن بودجه خود جلوگیری نمایید.

بی‌سیم هم به صورت دستی و هم به صورت ثابت (در خودرو یا مکان ثابت) در دسترس استفاده سازمان ها و شرکت ها میباشد. نوع دستی بیسیم ها اغلب به نام واکی تاکی (walkie-talki) نامیده می‌شوند و در سیستم رادیو محلی با نام لوکال معرفی شده اند که با فشار دادن یک دکمه (push to talk) جهت مکالمه آماده می‌شوند. فرکانس کار دستگاه‌های بیسیم متفاوت است، اما پرکاربردترین آن‌ها از ۱۳۶-۱۷۴ مگاهرتز(VHF) و ۴۰۰-۴۷۰ مگاهرتز(UHF)می‌باشد. برد یک دستگاه بیسیم به قدرت خروجی آن بستگی دارد و عوامل محیطی بر برد این دستگاه‌ها تأثیرگذار است.

 

تعریف بیسیم

بی سیم نوعی از رادیو می باشد با این تفاوت که رادیو ( موج FM ) تنها گیرنده ‌است، بیسیم فرستنده و هم گیرنده ( موج UHF , VHF ) میباشد. بیسیم هم به شکل دستی و قابل حمل تک نفره و هم به شکل ثابت ( در وسیله نقلیه ( خودرویی ) یا محل ثابت ) قابل استفاده است. نوع دستی و قابل حمل آن اغلب به نام بیسیم واکی تاکی ( Walkie Talkie ) نامگذاری می‌شوند که با فشردن دکمه ( PTT – Push To Talk ) به سادگی جهت ارسال مکالمه فراهم میگردد. فرکانس بیسیم ها با یکدیگر فرق دارند ، اما پر استفاده ترین آن ها از ۱۳۶-۱۷۴ مگاهرتز(VHF) و ۴۰۰-۴۷۰ مگاهرتز (UHF) هستند .

 

تخمین حداقل فاصله ارتباطی بیسیم بر اساس وات
 تا 0.5 وات 100 متر فضای بسته 500 متر فضای باز  بدون نوع تکرار کننده
 تا 1 وات 500 متر فضای بسته 1 کیلومتر فضای باز تا 10 کیلومتر تکرار کننده خطی
 تا 2 وات 1 کییومتر فضای بسته 2.5 کیلومتر فضای باز  تا 15 کیلومتر تکرار کننده خطی
 تا 5 وات 3 کیلومتر فضای بسته 7 کیلومتر فضای باز  تا 30 کیلومتر تکرار کننده خطی
 تا 10 وات 5 کیلومتر فضای بسته 11 کیلومتر فضای باز  تا 40 کیلومتر تکرار کننده خطی
 تا 20 وات 7 کیلومتر فضای بسته 15 کیلومتر فضای باز  تا 100 کیلومتر تکرار کننده خطی

بیسیم واکی تاکی مجاز

بیسیم مجاز را  تجهیزاتی هستند که دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی باشند و همچنین نام برند و مدل آن در سایت سازمان تنظیم مقررات ثبت و قابل استعلام باشد . این نوع از تجهیزات در باند فرکانسی با عنوان شهروندی دسته بندی میشوند و قابلیت استفاده را در تمامی مراکز و محل ها دارند؛ همچون رستوران ها ؛ تالار ها و ...

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تنها مرجع صادرکننده مجوز بیسیم در ایران میباشد .
میتوان بیسیم های واکی تاکی مجاز را تحت برندهای طیف TEAF – طنین Tanin ,موتورلا Motorola … در مدل های TEAF TF-192 – Tanin TN2000 – Tanin GP-23 و … نام برد. بیسینم های فوق مجاز در رده شهروندی در باند فرکانسی پایین فعالیت میکنند و حداقل قدرت ارتباطی این تجهیزات 500 متر مربع در فضای باز و آزاد است ؛ از این رو اگر در زمینه ارتباط نیاز به تهیه بیسیم پیدا کردید ؛ تجهیزات مجاز در بازار و حتی غیر مجاز های بازار حداقل میتوانند برد 500 متر مربع (در خوش بینانه ترین حالت) را برای شما ارائه نمایند.

بیسیم های واکی تاکی غیر مجاز

در بازار تجهیزات رادیویی همواره تجهیزاتی وجود دارد که به صورت غیر قانونی وارد شده و به فروش میرسد . اما چرا این تجهیزات از نظر سازمان تنظیم مقررات غیر قانونی است .

1- این تجهیزات استاندارد های لازم جهت ایمنی و بهداشت شخص در مقابل امواج را نداشته و باعث بیماری میگردد.

2- با پایین بودن وات دستگاه ؛ این تجهیزات بر روی فرکانس های دیگر اختلال ایجاد نموده و باعث روند کاهش خدماتشان میشود(همچون آتش نشانی و اورژانس)

3- این تجهیزات از استاندارد لازم و یا شناسنامه تولید برخوردار نیستند و پس از تهیه آن خریدار دچار مشکل در تهیه لوازم و خدمات پس از فروش آن میشود و ...

بیشتر تجهیزات غیر مجاز در این زمینه ؛ موتورلا MT77و ... کنوود 3107 و 3207 ؛ بافنگ و برند هایی از این قبیل میباشند.

لازم به ذکر است تجهیزات موجود در بازار هیچ کدام عضو محصولات تولیدی برند نام برده نیستند و به اصلاح OEM خریداری میشوند و توسط سفارش دهندگان کالا برند و مدل میخورند.

مطالعه تا اینجا به شما دید از کاربرد و کارکرد تجهیزات رادیویی تاکی واکی داد تا بتوانید تجهیزات مناسب کار خود را خریداری نمایید ؛اما با توجه به حساسیت ارتباطات رادیویی پیشنهاد ما به خریداران رادیویی این است که متناسب با نوع ارتباطات لازم در حوضه کارکردی بیسیم ؛از تامین کنندگان و مشاوران این زمینه مشورت بگیرند.

راهکار جایگزین

کارخانه داران ؛ شرکت ها ؛ سازمان ها و مراکز بزگ که به ارتباطات رادیویی احتیاج پیدا میکنند میتوانند از تکنولوژی های مدرن  استفاده نمایند . این تکنولوژی ها امروزه بسیار سریع در حال رشد است و با ورود دنیای APN ها به شبکه مخابراتی امکان بهره برداری از یک شبکه اختصاصی فراهم آوری شده . مسیر کلی برای خرید یک بیسیم و راهکار ارتباطی به شرح زیر است.

1- دریافت مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ؛ پیشنهاد میکنیم قبل این کار از یک مشاور استفاده نمایید .

2- استفاده از شبکه های امن ارتباطی اپراتور ها

3-استفاده از شبکه ارتباطی WLL ؛ که یک شبکه رادیوی بر بستر وایرلس میباشد

4- رادیو نت و شبکه ارتباطی SPPQ که در کشور ایران به دلیل اختلالات فرکانسی ؛ تنها در مراکز دور از شهر استفاده میگردد.

در آخر مشاوران گروه آدپارس میتوانند به شما در این زمینه اطلاعات مفیدی در مورد اینکه چه موضوعی را برای ارتباط استفاده نمایید راهنمایی کنند.

 

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی ارتباطات رادیویی و مخابراتی با مشاوران ما ارتباط بگیرید .تلفن : 02166926523

در دوره های مخابراتی آدپارس شرکت کنید و یک متخصص مخابراتی شوید

امروز برای مصاحبه اقدام کنید
ثبت نام

  تماس تلفنی  .پشیبانی واتس آپ 

تابلوی اعلانات

  استعلام اصالت مدرک آموزشی

 ثبت نام کار آموزی سال 1400

ثبت نام رایگان دوره طراحی شبکه رادیویی

درباره ما

شرکت آ د پارس

 واحد آموزش مخابرات و بیسیم آدپارس  در سال 1384 تاسـ ...

مشاوره :021916903284

02191690328  adupars@

 

اطلاع رسانی

توجه

شرکت کننده گرامی! ضمن پوزش به دلیل اختلال در زمان ثبت نام های دوره های سال 1403 ؛ظرفیت ثبت نام ها تکمیل گردید .

سامانه آموزش از راه دور و سیستم طراحی شبکه رادیویی ایرانی آدپارس در مهر ماه در اختیار عموم قرار میگیرد .